Van Bergenpark Etten-Leur

Van Bergenpark Etten-Leur

“Op het GGZ Breburg terrein in Etten-Leur nabij het winkelcentrum is de eerste fase van een nieuwe woonwijk gerealiseerd genaamd Van Bergenpark”

In samenwerking met de Nederlandse Bouw Unie, heeft Brabant Installatie Techniek diverse installaties verzorgd voor het Van Bergenpark.

BIT heeft het Van Bergenpark in fase 1 in drie delen uitgevoerd. Het eerste deel zijn de 20 appartementen Residentie Antonius, deze zijn opgeleverd in februari 2021. Het tweede deel zijn de 45 nieuwbouw appartementen en deze zijn juli 2021 opgeleverd.

Het derde deel bestaat uit 42 koopwoningen en 14 huurappartementen. De 42 koopwoningen bestaan uit zes twee-onder-een-kapwoningen, tien loofwoningen, één patio woning en 25 geschakelde woningen.

“De bodem warmtepomp zorgt voor het opwarmen van de woning en warm tapwater uit een individuele bodemwisselaar”

Bodem warmtepomp

De koopwoningen heeft BIT voorzien van een Itho-Daalderop bodem warmtepomp welke zorgen voor het opwarmen van de woning en warm tapwater uit een individuele bodemwisselaar. Hiermee kan de woning ook passief worden gekoeld. In combinatie met de vloerverwarming wordt de woning op temperatuur gehouden. De warmtepomp is uitgerust met een 200 liter boiler voor het opslaan van warm tapwater. Voor het mechanisch ventileren van de koopwoningen wordt er gebruik gemaakt van een Brink Flair WTW unit, deze is geplaatst en aangesloten met sendzimir stalen kanalen.

Lucht/water warmtepomp

De huurwoningen zijn voorzien van een Daikin lucht/water warmtepomp, die zorgen middels de buitenlucht, voor energie die de woning opwarmt en warm tapwater. In combinatie met een vloerverwarming wordt de woning op temperatuur gehouden. Deze lucht/water warmtepomp is uitgerust met een 180 liter boiler voor het opslaan van warm tapwater. Voor het mechanisch ventileren van de huurwoningen heeft BIT gebruik gemaakt van een Itho Daalderop WTW unit, welke is aangesloten met sendzimir stalen kanalen.

Ook met dit project heeft Brabant Installatie Techniek meegedacht met duurzame oplossingen voor de woningen! Interesse om mee te werken aan projecten zoals deze? Ga naar onze vacatures.

Samenwerken? Neem contact op!

Contactformulier