Tudortuinen en Hof van Parkrijk Waddinxveen

Tudortuinen en Hof van Parkrijk Waddinxveen

De Tudortuinen en Hof van Parkrijk in Waddinxveen zijn in een klassiek Engelse landhuisstijl gebouwd, maar wél voorzien van vooruitstrevende verwarmings-, koelings- en ventilatiesystemen. Deze techniek installeert BIT in samenwerking met Ouwehand en energiemaatschappij Klimaatgarant.

Van de wijk Tudortuinen hebben we in april 2021 de laatste woningen afgerond. Dit deel bestaat uit 58 woonhuizen en 20 appartementen.

Hof van Parkrijk heeft 30 appartementen en 35 woonhuizen. Deze woningen zijn zojuist opgeleverd.

In zowel Tudortuinen als Hof van Parkrijk zijn dezelfde installaties door BIT geplaatst.

“We passen hier vraaggestuurd ventileren toe”

Energiezuinig

BIT installeert in alle woonhuizen en appartementen WTW-ventilatiesystemen van Itho Daalderop. “We passen hier vraaggestuurd ventileren toe”, vertelt Eric, projectleider. “Door middel van CO2-sensoren in de woonkamer en slaapkamer wordt de mate van ventilatie bepaald. Dit is een heel energiezuinige oplossing!”

Nieuwe systemen

“Het verstrekken van uitleg aan nieuwe bewoners was nog wel een uitdaging”, zegt projectleider Eric. “Het zijn nieuwe systemen, waar veel mensen nog niet mee bekend zijn. Een bijkomend knelpunt was de uitbraak van het coronavirus, waardoor we geen informatieavond konden organiseren. Als oplossing hebben we een uitgebreide handleiding verstrekt.”

Warmtepomp van Itho Daalderop

BIT voorziet elke woning van een warmtepomp van Itho Daalderop en het bijbehorende leidingwerk. Dit is een warmtepomp op basis van bodemenergie. Elke woning heeft een eigen bron. De woningen en installaties zijn zo ontworpen en op elkaar afgestemd dat de woning met een lage vloertemperatuur kan worden verwarmd.

Dit zorgt voor een beter rendement van de warmtepomp. Daarnaast heeft BIT alle huizen en appartementen voorzien van vloerverwarming en passieve vloerkoeling. Dit houdt in dat de ruimte ongeveer drie graden gekoeld kan worden.

Samenwerken? Neem contact op!

Contactformulier