Kompas Etten-Leur

Kompas Etten-Leur

“In het wooninitiatief is plaats voor wonen met begeleiding voor dertien jongvolwassenen met een beperking in het autisme spectrum”

Wij als BIT-team zijn blij dat we een bijdrage kunnen leveren aan het mooie initiatief van Stichting Woonkompas Etten-Leur. In samenwerking met woningcorporatie Alwel en bouwbedrijf van Wijnen, zullen wij de verwarming- en ventilatie installaties voor 41 appartementen verzorgen.

De jongvolwassenen zullen een eigen woonlaag krijgen, namelijk de tweede verdieping. De vloer van de tweede verdieping is extra dik en de galerijhekken zijn voorzien van plantenbakken die een natuurlijk scherm zorgen en een gevoel van geborgenheid geeft.

De overige 28 sociale huurappartementen zijn geschikt voor iedereen vanaf 18 jaar en ouder. Het wooncomplex krijgt een collectief binnenterrein. De appartementen hebben allemaal een eigen fietsenberging op de begane grond.

Brabant Installatie Techniek is voor dit project momenteel bezig met de afmonteerfase.

“Dat wij een bijdrage kunnen leveren aan de realisatie van dit initiatief vinden wij heel mooi”

Installaties Kompas Etten-Leur

Voor dit project hebben wij een Daikin Altherma lucht/water warmtepompen geïnstalleerd. Het is een compact systeem dat goed in de technische ruimtes van de appartementen past, deze pomp bestaat uit een warmtapwatertank van 180 liter. De Daikin Altherma zorgt voor het verwarmen en verkoelen van de vloer. De regeling van deze warmtepomp gaat via Honeywell thermostaten in alle verblijfruimtes.

Daikin Altherma lucht/water warmtepomp

Naast de warmtepomp hebben onze BIT monteurs een Itho Daalderop WTW unit geïnstalleerd. Dit ventilatiesysteem is zeer energiezuinig en duurzaam.

“De HRU ECO 300 DUO Zone zorgt ervoor dat er afzonderlijk in 2-zones (woon- en slaapzone) vraaggestuurd geventileerd kan worden op basis van CO2 meting.”

Itho Daalderop WTW unit

Ook met dit project heeft Brabant Installatie Techniek meegedacht met duurzame oplossingen voor de appartementen! Interesse om mee te werken aan projecten zoals deze? Ga naar onze vacatures.

Samenwerken? Neem contact op!

Contactformulier