Cosun Park Breda

Cosun Park

“Home sweet home”

Waar vroeger het hoofdkantoor van de Suiker Unie stond in Breda, komt een geheel nieuwe woonlocatie genaamd: Cosun Park. Het eerste onderdeel van het park is Cosun I.

Cosun I is het voormalige hoofdkantoor van de Suiker Unie en dit kantoor wordt omgebouwd tot een appartementencomplex. Cosun I zal bestaan uit 39 luxe appartementen, waarvan vijf penthouses met een dakterras. Het bijzondere aan dit gebouw zijn de bijzondere buitenruimtes, hoge plafonds en ramen.

Naast Cosun I komen er nog vijf nieuwbouw appartementencomplexen. In totaal komen er twee ondergrondse parkeergarages voor de bewoners van het Cosun Park.

Brabant Installatie Techniek zit in het bouwteam van project Cosun Park. In opdracht van aannemer Ouwehand Bouw gaan wij de vloerverwarming- en koelinstallaties, WTW ventilatie installaties (BRINK) verzorgen. Ook gaat BIT, in samenwerking met een gecertificeerd bedrijf, de ventilatie in de ondergrondse parkeergarages installeren.

Momenteel zitten we in de ruwbouwfase en zijn wij bezig met het aanbrengen van CV-voedingsleidingen en MV kanalen in de plafonds van Cosun I. In samenwerking met Magnum wordt de vloerverwarming aangelegd. De woningen zijn voor 75% voorzien van vloerverwarming en een kwart van de woningen zijn voorzien van warmte-terug-win- en mechanische ventilatie kanalen.

Begin 2023 hebben wij ook groen licht gekregen om de installaties te mogen verzorgen voor Cosun II, IV, V en VI. De werkzaamheden hiervoor zijn gepland in medio september 2023.

Duurzame oplossing

“Voor deze luxe appartementen zullen wij de installaties aansluiten op een collectieve WKO installatie, welke voor heel het Cosun Park de warmte/koude gaat leveren” vertelt Erik, commercieel technisch adviseur.

Warmte- en Koude Opslag (WKO)

Een Warmte- en Koude Opslag (WKO) is een gasloze duurzame oplossing om zowel de woning te verwarmen als te koelen.

“Wij als BIT team zijn blij dat we kunnen bijdragen aan een duurzame oplossing voor het Cosun Park”

In de winter wordt het gebouw verwarmd met een warmtepomp die warmte onttrekt aan het opgepompte grondwater uit de warme bron. Het grondwater koelt af en wordt weer teruggepompt in de koude bron.

In de zomer wordt dit afgekoelde water weer opgepompt en gebruikt als passieve koeling. Het daardoor opgewarmde water wordt weer teruggebracht in de warme bron.

Voor het Cosun Park wordt een WKO wijkverwarming door Eteck aangebracht. Dit bedrijf zal deze installaties tot in de appartementen aanbrengen waarop wij de vloerverwarming gaan aansluiten.

Ook meewerken aan projecten zoals deze? Kijk bij onze vacatures!

Samenwerken? Neem contact op!

Contactformulier