Bramante Rotterdam

Bramante Rotterdam


We helpen gemeente Rotterdam bij hun doel om meer duurzame en toekomstbestendige woningen te bouwen. In opdracht van de Nederlandse Bouw Unie installeren wij de verwarmings-, koel- en ventilatiesystemen in het appartementencomplex de ‘Bramante’.

Het complex bestaat uit 24 appartementen, verdeeld over zes verdiepingen. Wij voorzien elk appartement van een bodem/water warmtepomp van Itho Daalderop, waarmee de woningen ook gekoeld kunnen worden in de zomer. Met de individuele ruimteregeling per verblijfsruimte, kunnen de toekomstige bewoners de temperatuur naar wens instellen.

In samenwerking met de gemeente

“De bronnen worden deels onder het gebouw, maar ook deels in gemeentegrond geboord”, vertelt Erik, commercieel technisch adviseur van BIT. “Hierover hebben we uitgebreid contact gehad met de gemeente Rotterdam en we zijn blij met deze samenwerking.”

Voor de ventilatie installeren we WTW-units van Itho Daalderop. Dit systeem is voorzien van zonesturing, waarbij CO2-sensoren in de woon- en slaapkamer de luchttoevoer bepalen.

Onze toekomstgerichte installatie past goed bij het bouwplan, waarbij duurzaamheid en circulariteit hoog op de agenda staan.

Samenwerken? Neem contact op!

Contactformulier