Bosselaar Zuid Zevenbergen

Bosselaar Zuid Zevenbergen


Binnen een aantal jaar wordt in fases een nieuwbouwwijk gebouwd vlakbij het centrum van Zevenbergen, bestaande uit circa 600 woningen en een school. In opdracht van aannemer Van Agtmaal verzorgt Brabant Installatie Techniek de verwarmings- en ventilatiesystemen voor deze wijk, Bosselaar Zuid genaamd. In de derde fase die nu is aangebroken, gaat BIT aan de slag met 115 woonhuizen en 65 appartementen.

Voor de appartementen installeert BIT bodem/water-warmtepompen van het merk Itho Daalderop, vanwege hun hoge rendement. Een gecertificeerd boorbedrijf boort hiervoor collectieve bronnenvelden tot 200 meter diep. Daarnaast installeert BIT vloerverwarming in de appartementen. Deze is in de zomer ook in te zetten als topkoeling. Elke verblijfsruimte krijgt een eigen thermostaat, zodat de toekomstige bewoners per ruimte de temperatuur naar wens kunnen instellen. Het ventilatiesysteem bestaat uit een WTW-installatie van het merk Brink. Het compacte type Flair 200 past mooi in de beperkte ruimte van een appartement.

In samenwerking met het bouwteam

“Bij dit project hebben we ons aangesloten bij het bouwteam”, vertelt Erik, commercieel technisch adviseur bij BIT. “We hebben meegedacht over de bouw, zodat onze duurzame installatie goed samenwerkt met de andere systemen en het goed tot zijn recht komt in de woning.” Vervolgens heeft de tekenaar de opdracht verder uitgewerkt in Revit-tekeningen. Deze digitale 3D-tekeningen helpen bij het coördineren van de verschillende systemen.

Warmtepompen van Daikin

Bij de woonhuizen installeert BIT lucht/water-warmtepompen van Daikin en MV-installaties die CO2-gestuurd zijn. Alle woningen krijgen beneden vloerverwarming en op de eerste verdieping lage temperatuur radiatoren, wat zorgt voor energiebesparing. De woon- en slaapkamers krijgen allemaal een eigen thermostaat. De geplande opleverdatum van fase drie is eind 2022.

De woningen van de eerdere bouwfases zijn vanaf 2013 opgeleverd. Het eerste deelgebied bestaat uit 190 woningen en een school, De Neerhof. Fase twee bestaat uit 138 woningen en 20 appartementen. Deze appartementen worden momenteel gerealiseerd. In al deze fases heeft BIT de ventilatie- en verwarmingsinstallaties gerealiseerd. De verwarmingsinstallatie bestaat uit vloerverwarming, lage temperatuur radiatoren en CV-ketels of lucht/water-warmtepompen. Als ventilatiesysteem zijn de woningen voorzien van een MV-systeem met CO2-sturing of een WTW-systeem.

Samenwerken? Neem contact op!

Contactformulier