Bioscoop Roosendaal

Bioscoop Roosendaal

De C-Cinema in Roosendaal opende in augustus 2020 de deuren van een splinternieuw bioscoopgebouw. De nieuwe locatie moest voldoen aan moderne maatstaven, zowel de indeling en locatie, als de ventilatie- en verwarmingssystemen. In opdracht van de BVR Groep, hebben wij het gebouw voorzien van een ventilatie-, verwarmings- en koelingsinstallatie.

In de bioscoop hebben we een Daikin VRF-systeem geïnstalleerd. Dit is een klimaatsysteem voorzien van zeven buitenunits, met in elke ruimte binnenunits en een leidingcircuit dat alles met elkaar in verbinding brengt. Via airsocks en met een CO2-regeling wordt in de zalen een optimaal binnenklimaat gerealiseerd. Daarnaast hebben we vloerverwarming aangelegd, met als doel de kou uit de vloer te halen en het comfort te verhogen.

Zelf ontwerpen

“De eigenaar had zelf ook veel inbreng in het ontwerp”, vertelt Robbert, projectleider bij BIT. “Rekening houdend met de wensen van de BVR en de eigenaar hebben we de installatie zelf geëngineerd.”

Warmte van projectoren inzetten

De projectoren voor de filmzalen produceren veel warmte. Deze warmte gebruiken we om de aangevoerde buitenlucht voor te verwarmen via het WTW-systeem, waarmee we extra rendement creëren. De airsocks aan het plafond zorgen voor een gelijkmatige en optimale luchtverdeling over de gehele ruimte, wat het comfort van de bioscoopbezoekers ten goede komt.

Dezelfde ruimte waar de projectoren opgesteld staan, wordt ook gebruikt als technische ruimte. Het bestek voor dit project was de bioscoop in Bergen op Zoom, die ook onder C-Cinema valt. “Dit was nog wel een uitdaging”, zegt Robbert. “De technische ruimtes in Roosendaal zijn namelijk een stuk kleiner dan die in Bergen op Zoom. Het was passen en meten tijdens de engineeringfase, maar we zijn uiteindelijk tot het gewenste resultaat gekomen.”

Er zijn twee penthouses op de bioscoop gebouwd. Voor deze woningen hebben we traditionele CV-ketels, vloerverwarming en WTW-units geïnstalleerd.

Samenwerken? Neem contact op!

Contactformulier