Ambachtshoven Roosendaal

Ambachtshoven Roosendaal

Waar eerst de praktijklokalen van de ambachtsschool stonden in Roosendaal, is nu een heel nieuwe buurt gebouwd, de Ambachtshoven. Het nieuwbouwproject bestaat uit 29 eengezinswoningen, 4 twee-onder-een-kapwoningen en 11 appartementen. Daarnaast is het oude gebouw van de lts, die ook op dit terrein staat, omgebouwd tot maisonnettes en appartementen. In opdracht van de BVR-groep hebben wij de verwarmingsinstallaties en ventilatiesystemen voor het renovatie- en nieuwbouwproject geïnstalleerd.

In de eerste fase is het oude lts-gebouw gerenoveerd. In dit monumentaal pand is een verzorgingshuis gecreëerd bestaande uit 26 zorgappartementen. Hierin hebben we een cascade opstelling – drie aan elkaar gekoppelde CV-ketels – geïnstalleerd. Deze ketels voorzien het hele zorgcomplex van verwarming en van warm water voor sanitair gebruik.

Voor de ventilatie hebben we een luchtbehandelingskast van het merk Verhulst op het dak geïnstalleerd, gekoppeld aan een collectief kanalensysteem in het gebouw. Dit duurzame systeem werkt op basis van warmteterugwinning.

Naast de zorginstellingen zijn er acht appartementen, tien maisonnettewoningen, vier woningen en twee penthouses gerealiseerd in het gerenoveerde gebouw. We hebben elke woning voorzien van een eigen CV-ketel en WTW-installatie.

Vloerverwarming volgens droogbouwsysteem

“We hebben de vloerverwarming gelegd volgens het droogbouwsysteem. Bij deze methode wordt de vloerverwarming niet in een cementvloer geplaatst, maar in een isolatieplaat” Er is hiervoor gekozen, omdat er al een ondervloer in het gebouw aanwezig was.

Warmtepomp in de tuin

Na het renovatieproject bestond de tweede fase uit de ontwikkeling van de nieuwbouwwoningen. We hebben iedere woning voorzien van een Daikin lucht/water warmtepomp, die we in de achtertuin van de huizen hebben geplaatst. Voor de ventilatie hebben we WTW-units geïnstalleerd van het merk Brink.

De appartementen zijn voorzien van dezelfde systemen, maar daar hebben we de units op het dak van het appartementencomplex gemonteerd. Daarnaast hebben we in deze woningen vloerverwarming geïnstalleerd.

Samenwerken? Neem contact op!

Contactformulier