Nieuws:
‘Wij gaan pas aan de slag als de bouw klaar is’

‘Wij gaan pas aan de slag als de bouw klaar is’

“Zodra de installatiemonteurs klaar zijn, gaan wij aan de slag op een project”, service technicus Dirk uit. “Vooral het contact met klanten, het adviseren en met de techniek bezig zijn, spreken mij aan.” Zijn werkzaamheden zijn anders dan die van een installatiemonteur bij BIT. Dirk legt uit hoe dat zit en waarom hij iedere dag met plezier naar zijn werk gaat.

“Ons werk is super gevarieerd en oplossingsgericht”, vertelt Dirk. Naregeling ophangen, warmtepompen in bedrijf stellen, thermostaten installeren en vragen van de eindgebruikers beantwoorden tijdens de garantieperiode. Dit is zomaar een greep uit de werkzaamheden van een nazorgmonteur. “Als de bouwperiode van een project voorbij is, dan komen wij. Dan moet de installatie in werking gesteld worden, daar zorgen wij voor.”

“Na het in bedrijf stellen van de installaties en het opleveren van de huizen of utiliteitsgebouwen biedt BIT nog een garantieperiode van twee jaar en drie maanden op de installatie”, legt Dirk uit. In deze periode kunnen de eindgebruikers bij de service technicus installatietechniek terecht met vragen over hun installatie of wanneer er bijvoorbeeld een storing is. “Wij gaan dan bij de mensen langs om een oplossing te bieden en uitleg te geven.”

“Ik vind het prettig om minder fysiek bezig te zijn en iets meer over de techniek na te denken. Daarom ben ik als service technicus installatietechniek gaan werken.” Om bij BIT te gaan werken was ook een bewuste keuze. “De sfeer sprak me meteen aan. Het voelt als een familiebedrijf en ik kan het goed vinden met mijn collega’s. Qua salaris mag ik ook niet klagen. Ik zit hier goed.”

Heb jij interesse om ook bij ons te komen werken? Bekijk hier onze vacatures: