Nieuws:
Slim en stil ventileren met de DucoBox

Slim en stil ventileren met de DucoBox

De felgroene DucoBox Energy Premium is onze nieuwste aanwinst op het gebied van duurzame ventilatie. Bij het nieuwbouwproject Blauw Zuid in Breda installeren we deze WTW-unit, vanwege zijn vele voordelen.

De DucoBox is een vraaggestuurde balansventilatie met warmteterugwinning, wat zorgt voor minder warmteverlies bij de ventilatie van de nieuwbouwhuizen. Daarnaast is de unit voorzien van een 2-zonesysteem. Hiermee wordt de toevoer van lucht voor de woon- en slaapzone afzonderlijk van elkaar geregeld. Voor de sturing van de twee gebieden is de unit voorzien van een gemotoriseerde klep en met sensoren meet het systeem het CO2-gehalte in de zones.

Het scheiden van de zones heeft als voordeel dat wanneer in één deel de waarde van de luchtkwaliteit wordt overschreden, enkel lucht naar de ruimte(s) in die zone wordt toegevoerd. Zo zal het woongedeelte overdag meer toegevoerde lucht behoeven en de slaapzone ‘s nachts. De DucoBox Energy Premium kan gericht ventileren, zodat er minder lucht en energie nodig is. Bij de nieuwbouw zorgt dit voor extra voordeel voor de BENG-berekening.

Door de gunstige positionering van de ventilatoren en goede demping is dit systeem heel stil. De box voldoet dan ook aan de eis van maximaal 30 decibel in de verblijfsruimtes. Naast dat de unit stil is, is deze ook makkelijk in te regelen. Onze nazorgmonteurs zijn hierdoor minder tijd kwijt voor het instellen van de DucoBox.

Genoeg redenen dus om deze ventilatie in te zetten. Wie weet past het in de toekomst ook bij andere projecten van BIT.

Meer weten over onze projecten, nieuws en vacatures? Lees hier verder: