Hoe wij creëren

Onze werkwijze

1. Advies

De afgelopen twintig jaar hebben we duurzame relaties opgebouwd met verschillende aannemers. Hier komen mooie bouwprojecten uit voort waar we de warmte-, koelings- en ventilatietechniek voor installeren. Geen enkel project is hetzelfde. We denken daarom mee en adviseren welke installaties en techniek het beste bij een bouwproject en binnen het financiële plaatje passen. 

Om tot het meest duurzame en complete plan te komen, sluiten we graag aan bij het bouwteam. We brengen hierin advies uit over duurzame oplossingen, zodat de installatietechniek goed tot zijn recht komt. In dit voortraject gaan we graag in gesprek met de bouwkundig aannemer, architect en andere onderaannemers. We kijken dan samen naar het plan, om zo tot het meest optimale ontwerp te komen.

2. Design

De grootte van een woning of werkruimte, de ligging van het pand, de wensen van de toekomstige gebruikers, regelgeving en de vraag van de opdrachtgever; dit zijn allemaal factoren waar we rekening mee houden bij het maken van een plan. Elk project vraagt om een kritische blik op welke warmtepomp, ventilatie, vloerverwarming en eventuele koeling nodig is. De calculator en technisch engineer van BIT maken in het voortraject een plan voor de installatie, die ook binnen het financiële plaatje van het project past.

Doelstelling

Onze doelstelling is niet alleen duurzame installaties, maar ook duurzame relaties, waardoor wij inmiddels een kring van vaste opdrachtgevers hebben waar wij al jaren mee samenwerken. Samen met deze opdrachtgevers hebben we diverse mooie projecten gerealiseerd.

“Bijna alle tekeningen maken we in Revit. Super handig, zo het hele project in 3D”

3. Engineering

Van een offerte naar een volledig uitgewerkt plan. Dat doen we in de engineering fase. Tijdens deze fase maakt de tekenaar een gedetailleerd plan voor de aanleg van de ventilatie, vloerverwarming, warmtepompen en de bijbehorende kanalen. De wensen van de toekomstige gebruikers, de opdrachtgever en de nieuwste technieken zijn altijd leidend.

“Bijna alle tekeningen maken we in Revit. Super handig hoe we zo het hele project in 3D kunnen weergeven en gemakkelijk kunnen zien hoe de installatie het beste in het gebouw past”, vertelt een tekenaar van BIT. “Natuurlijk kunnen we ook nog steeds in AutoCAD tekenen. Dat is afhankelijk van waar de opdrachtgever de voorkeur aan geeft.”

Van de warmteverlies- en ventilatieberekeningen tot aan het uitwerken van een uitgebreide 3D-tekening, het vindt allemaal in huis plaats. Bij het maken van de tekeningen kan de beperkte ruimte in vloeren en plafonds soms een uitdaging zijn, zegt de tekenaar. “Een nauwe samenwerking met loodgieters en elektriciens is dan heel belangrijk. Gelukkig hebben we een aantal duurzame relaties opgebouwd door de jaren heen, wat de samenwerking zeker ten goede komt.”

4. Installatie

Een team van ervaren monteurs brengt de gemaakte tekeningen tot leven. Zij installeren de ventilatiesystemen, verwarmingsinstallaties en koelsystemen in de gebouwen. Als innovatief hulpmiddel kunnen de monteurs de 3D-tekeningen gemakkelijk tijdens de installatie op tablet of telefoon weergeven.

Kennis van de laatste technieken en duurzame oplossingen mag daarbij niet ontbreken. De monteurs krijgen regelmatig bijscholing. Ze leren over de nieuwste systemen, zodat ze altijd een stapje voor zijn. Ook de minder ervaren monteurs krijgen bij BIT de kans om meer ervaring en kennis op te doen. Zij worden intern opgeleid en krijgen een collega als mentor aangewezen. In het kantoor van BIT is een speciale ruimte ingericht waar leerlingmonteurs met behulp van prototypes uitgebreid uitleg kunnen krijgen over de nieuwste installaties en technieken.

5. Service

Ook na de oplevering van een woning of utiliteitsgebouw kunnen de gebruikers nog een beroep doen op onze diensten. De nazorgafdeling staat zeven dagen per week klaar voor het oplossen van storingen en andere hulpvragen, tijdens de garantieperiode van twee jaar en drie maanden. Bewoners of gebruikers van de opgeleverde gebouwen kunnen met ons contact opnemen en meestal komt de servicemonteur dezelfde dag nog het probleem oplossen.

Na de garantieperiode is het aan de eindgebruikers om een onderhoudscontract af te sluiten bij een servicebedrijf.

“Een storing van een systeem of een defect kan natuurlijk weleens voorkomen. Ik vind het dan heel belangrijk dat mensen snel geholpen worden en we het probleem verhelpen. Daar zetten we ons iedere dag voor in”, zegt de nazorgcoördinator bij BIT.