Leerling

Waar houdt een leerling zich mee bezig?

Techniek leer je door een deel opleiding, maar vooral door het te doen in de praktijk. Bij Brabant Installatie Techniek hebben we hier een prachtig traject voor uitgestippeld, waar praktijk en theorie samenkomen. Samen met een van onze ervaren specialisten leren we jou de fijne kneepjes van het vak.

Baangarantie en doorgroeimogelijkheden

Na één tot drie jaar (afhankelijk van jouw leervoortgang), ben jij volleerd monteur of installateur met erkend vakdiploma. Je bent dan klaar voor een glansrijke carrière bij BIT, waar je zorgt dat klanten van een duurzaam verwarmde en goed geventileerde woning of werkplek kunnen genieten.

Onze monteurs voeren hun werkzaamheden uit op de locatie van onze projecten. Als monteur voor installatie bij nieuwe projecten of als monteur voor servicewerkzaamheden tijdens de garantieperiode. Veelzijdig en afwisselend werk waarin je bij veel klanten met verschillende technische installaties en systemen werkt.

Verschillende soorten warmtepompinstallaties, cv-ketels, WTW-units en vraaggestuurde ventilatiesystemen; bij de klant kom je als monteur echt alles tegen. En dat maakt jouw werk interessant.

Bekijk een van onze projecten!

Benieuwd aan wat voor projecten je zoal werkt, lees hier meer!

“In een korte tijd kom je met allerlei techniek en innovaties in aanraking. Het is super veelzijdig.”

Stage

Als leerbedrijf bieden wij ook de mogelijkheid aan studenten om bij ons stage te lopen. Leerlingen van de middelbare school kunnen bij ons een snuffelstage komen lopen en mbo-studenten zijn welkom voor een meeloopstage.

Leren in de praktijk

In de praktijk opgeleid worden tot monteur. Als student van de opleiding mbo Installatietechniek kun je daarvoor bij BIT terecht. Je wordt dan als stagiair gekoppeld aan een ervaren monteur, die jou uitleg geeft en begeleidt. Door naar verschillende opdrachten mee te gaan leer je over allerlei technieken en installaties.

Meestal duurt de stage twee tot drie jaar, bestaande uit vier dagen per week meelopen bij BIT en één dag naar school. Na de stage bieden we de afgestudeerden vaak de mogelijkheid om bij ons te komen werken.

Kennis maken met duurzame installatietechniek

Ook vierdejaars leerlingen van het vmbo kunnen bij BIT terecht voor een snuffelstage. Wil je kennismaken met installatietechniek, de nieuwste ontwikkelingen op dit gebied en ons vooruitstrevende bedrijf? Dan bieden wij de kans om met een monteur mee te lopen en zoveel mogelijk mee te helpen. Door te doen kan je het meeste leren en ervaren.

Bekijk een van onze projecten!

Benieuwd aan wat voor projecten je zoal werkt, lees hier meer!

“Door er meteen mee aan de slag te gaan, krijg je een goed beeld van het werk. Dat maakt het super leuk en zo leer je het meest!”

Waar houdt de buitendienst zich mee bezig?

De buitendienst zorgt er op locatie voor dat de opdrachten worden gerealiseerd. De monteurs installeren de verwarmings- en ventilatiesystemen bij nieuwe projecten. Of ze verlenen service tijdens de garantieperiode van opgeleverde projecten. Als monteur heb je veel contact met collega’s van kantoor, die je ondersteunen bij je werkzaamheden.

Als monteur bij BIT word je altijd op de hoogte gebracht van de nieuwste technieken. Zo ben je altijd thuis in de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van duurzame verwarmings-, ventilatie- en koelingsinstallaties.

Bekijk een van onze projecten!

Benieuwd aan wat voor projecten je zoal werkt, lees hier meer!

“De saamhorigheid in het bedrijf en het onderlinge contact, ook met de collega’s op kantoor, dat vind ik zo leuk aan het werken bij BIT!”

Waar houden de medewerkers op kantoor zich mee bezig?

Op kantoor werken de directie, de staf en het bedrijfsbureau. Het bedrijfsbureau zorgt ervoor dat de productie en logistiek vlekkeloos verlopen en ondersteunt het management bij een efficiënte bedrijfsvoering. Hieronder vallen de projectleiders, werkvoorbereiders, tekenaars en hoofd montage.

Doordat het bedrijfsbureau de spil vormt binnen de bedrijfsvoering krijgen medewerkers van het bedrijfsbureau te maken met diverse collega’s binnen de organisatie. Daarnaast komen zij met de nodige personen buiten de onderneming in aanraking, zoals opdrachtgevers en leveranciers.

De staf is een verzameling van functies die BIT ondersteunen en adviseren op het gebied van diverse specialismen. Denk hierbij aan administratie, calculatie, marketing en communicatie. In een staffunctie ondersteun en adviseer je de diverse lijnafdelingen en ben je dus indirect betrokken bij onze projecten en werkzaamheden.

Bekijk een van onze projecten!

Benieuwd aan wat voor projecten je zoal werkt, lees hier meer!

“Wij hebben contact met veel betrokkenen en moeten vaak ad hoc oplossingen bedenken. Geen dag is hetzelfde en dat maakt het heel uitdagend.”